I begynnelsen…

Jeg begynte med barneturning som ganske liten, men det var ikke før jeg begynte på håndballskolen som 8-åring at idrettskarrieren så den spede begynnelse. Jeg spilte fram til piker16, før jeg gikk lei og skiftet beite. I åtte år framover var det volleyball som gjaldt; noe som førte meg gjennom 2 år som opplegger i 1.divisjon, 2 sølv i NM for videregående skoler, samt en bronse i NM for 19-årslag. Fra 1997 ønsket jeg å satse mer på styrkeløft, og sluttet derfor med volleyball.

Det var søstra mi som dro meg med på det lokale helsestudioet første gangen. Og med en rimelig entusiastisk innehaver (heisann, Egil!) tok det ikke lang tid før jeg var med i den lokale styrkeløftklubben; Nes Styrkeidrettslag. Da jeg startet å studere i Oslo, begynte jeg å trene på Toppidrettssenteret. Det var her jeg virkelig kom i kontakt med styrkeløftmiljøet, og opplevde min største framgang.

Gjennom de 7 årene som styrkeløfter har jeg deltatt i en rekke mesterskap:

  • 1993-99 i junior NM, med 2 gull og 4 sølv å vise til
  • 1994-1999 i A-NM med 3 sølv- og 2 bronsemedaljer
  • nordisk mesterskap for juniorer med 4. plass som resultat
  • to landskamper mot Danmark – der Norge vant begge gangene
  • i benkpress-NM har jeg dessuten tatt 2 gull og 2 sølv

Du kan se full oversikt på mine nasjonale stevner hos styrkeløft.no!
Tar jeg ikke helt feil, står vel også stevnerekorden min i benkpress fra 1997, på 75 kg (eldre junior vektklasse 67,5 kg), ennå (-dette var før man begynte med spesielle benkpresskjorter!)

SKIFTE AV BEITE

Jeg startet min satsing på Athletic Fitness høsten 2000. Da hadde jeg vært aktiv i styrkeløft i 8 år, og følte at fremgangen hadde stagnert (se resultater her!). Med det forsvant også motivasjonen for videre satsing, men treningen ville jeg ikke gi slipp på. I samme periode traff jeg også min daværende kjæreste, som selv hadde lang erfaring fra kroppsbyggermiljøet. Han motiverte meg til å prøve meg i Athletic Fitness; en tanke som til da hadde vært helt fjern for meg. Jeg tok meg en tur på NM 2001 og så flere jenter som motiverte meg sterkt til å satse videre.
Våren 2002 sto jeg for første gang på scenen sammen min treningsvenninne som jeg traff på Partner Gym; Janne Moland. Vi hadde en kjempebra treningsperiode sammen gjennom dietten på Partner Gym, og fikk god hjelp fra daværende velkjente fitnessprofiler. Debutåret 2002 gav meg 3 sølvmedaljer (Janne slo meg alle gangene, hun!), og jeg la nok et sølv i samlingen det følgende året (NM 2003).

NÅTID

Gjennom de siste årene etter NM 2003 har utdanning, jobb, husbygging og familie stått i fokus for meg. Men treningen har jeg holdt godt ved like, mye takket være vår invistering i eget proffesjonelt hjemmegym på over 40 kvm! Jeg fikk min første datter i 2004 med min mann Arnstein, og følte at diett og konkurransesatsing ble for tøft å kombinere med bleieskift og ansvaret som mamma. Før jeg fikk summet meg til å vurdere en ny diett, var jeg jammen gift og midt i en ny graviditet, og dessuten midt i etableringen av mitt eget firma Thema Nutrition. Motivasjon for tøff diett og strengt planlagt trening skremmer meg fra å ønske meg tilbake til scenen igjen, og i etterpåklokskapens ånd ser jeg også at konkurrering innen denne idretten ikke helsemessig (hverken psykisk eller fysisk) kan forsvares for kvinner. Jeg stortrives nå heller med å kunne trene variert og etter ønske fra dag-til-dag uten konkurransepresset hengende over meg, som tross alt har preget min treningshverdag i over 20 år!

Eksempel på hvordan jeg trente tidligere, med 4 splitt program, ser du her.

Innlegget har 0 kommentarer

Legg gjerne igjen en kommentar