Teknikk framfor ego


(stolt over nytt outfit bestilt fra USA)

Jeg er veldig var på teknikk i mine «tre store» (knebøy, benk og markløft) – ikke det at jeg har noen form for perfekt teknikk, men jeg vet veldig godt hva som er «min» teknikk, og hva som er «ute av form» teknikk. Og sistnevnte innebærer økt skaderisiko for min del. Så dagens markløft, hvor viljen til å løfte tungt er større enn nåværende styrke, måtte raskt dempes. Jeg både så (på video) og følte at ryggen «slapp» under løftene, og måtte innse at belastningen ikke er min enda. Så 2 serier a 3 reps på 110 var det jeg turte, før jeg trappet ned til 100kg (6 reps), og deretter 90kg 2*10 reps.

En annen ting man lærer seg med erfaring, er hvilke type treningstøy som fungerer greit i de ulike øvelser. Å for eksempel trene i collegebukse under markløft er «no-go» (buksen ruller seg fast i stanga, og de tunge løftene blir enda tyngre). Tights med mye sømmer rundt lårene går heller ikke, da gjentatte repetisjoner med armene tett langs med bena betyr brannsår. Noen tights har dessuten så dårlig kvalitet at de nupper seg og slites raskt på lårene med mye markløft.
Jeg bruker som regel tights, eller pirattights, med de nevnte kriterier ovenfor, når jeg gjør markløft. Men denne gangen måtte jeg bare prøve ut den korte tightsen. En type bukse jeg har sluttet å trene med for leeeenge siden, men som nå ble rotet frem igjen. Kun av forfengelighet; for jeg har jo fått så stilige, lange sokker!!
Og bare under første serien, med korte tightsbukser, erfarte jeg gammel lærdom. Det går ikke an å gjøre markløft med korte tights! Da «sitter stanga fast» i huden (om du ikke svetter så det spruter, så vannet lager glidefase mellom hud og stang). Fnisende hentet jeg talkum fra badet; akkurat som i gode gamle styrkeløftdagene. Talkum på lårene er trikset når buksa er kort og løftene er tunge 😉 Da glir stanga lett opp – om styrken holder da!!

Innlegget har 0 kommentarer

Legg gjerne igjen en kommentar