Kosthold

Deilig salat med rykende fersk kylling Mitt eget kosthold har endret seg betydelig de siste årene, spesielt etter at jeg begynte å trene for Fitness, og ikke minst etter hva jeg har opparbeidet meg av kunnskap via studiene mine. Fra å være oppfostret på tradisjonell norsk kost og mye brødbasert lunsjmat/matpakker, har jeg endret meg betydelig med større innslag av varmretter til daglig. I dag trener jeg en del mindre enn tidligere, og prøver derfor også å balansere matinntaket bedre til dagens aktivitetsnivå.

Her er ett innblikk i hvordan en typisk hverdagslig «matdag» kan se ut for meg:
Frokost kl 07: havregryn, blåbær, cottage cheese, valnøtter, biola naturell. Kaffe.
Lunsj kl 10.30: Salatblanding med 1 stk kyllingfilet, eller middagsrester fra gårdsdagen
Mellom kl 13.30: 2 frukt/grønnsaker, liten neve nøtter, eller meieriprodukter
Middag kl 15.30: 1/3 tallerken grønnsaker/salat, 1/3 tallerken ris/potet/fullkornpasta, 1 stk fisk/kjøtt/fjærfe
Før trening kl 18.30: Fruktsalat med 1-2 dl cottage cheese
Etter trening kl 21.00: Omelett a la Arnstein, egg/brød/kaviar/laks, eller meieriprodukter med korn, veldig gjerne også litt omega-3 via Smartfish

Se gjerne bilder fra noen av mine måltider hos tidligere aktive Max-Trenergi sin instagramkonto!

Ellers koser jeg meg med mye annen god mat i tilfeldige anledninger (eller i det minste på lørdager..); sjokolade og kaker er mine store utfordring og store last… Jeg er veldig opptatt av at vi skal basere hverdagskosten vår på skikkelige råvarer, og ikke minst nok mat og energi når vi trener mye. Mange frykter dessuten karbohydrater; et næringsstoff som strengt tatt er idrettsutøverens «beste venn». Jeg har ytret noen tanker om hva jeg ser rundt meg på bloggsider i fitnessbransjen i bla dette blogginnlegget!

Jeg jobber nå selvstendig, og yter en-til-en veiledning og holder kurs og foredrag gjennom firmaet Thema Nutrition. På disse nettsidene kan du finne kontaktinformasjon, faktaartikler og annet interessant:

www.ThemaNutrition.no

Innlegget har 0 kommentarer

Legg gjerne igjen en kommentar